Sunday, February 12, 2017

Múltba révedő nosztalgia, avagy "bezzeg az én időmben, minden jobb volt"

Sorra jönnek ki az ilyen írások, hogy régen mennyire jobb volt minden. Egy idő után már elég unalmas ezt olvasni újra és újra. A Facebook és a nevesincs blogok telítve vannak ilyen írásokkal.


- Gyerekülés régen is volt, meg biztonsági öv is. Persze kevesebb. De a halálos közúti balesetek is gyakoribbak voltak. Talán nem véletlenül és a két dolognak van köze egymáshoz.

- Bicajozáshoz volt könyökvédő és sisak, csak nem használtuk. Viszont ma sem kötelező. Rendes biciklink meg volt. Persze kinek-milyenre telt. De ez ma is így van.

- Ma is lehet csapvizet inni.

- A gyerekek unatkoztak régen is, még jobban mint most. Vagy rohadt hideg volt odakint és azért nem lehetett kimenni. Vagy annyira meleg volt hogy semmit nem lehetett csinálni, csak tökölni a 35-37 fokos napsütésben és napszúrást kapni. Bent meg nem volt rendes tévéadás se, hétfőn meg egyáltalán semmilyen adás nem volt.

- Nem volt mobil, de most se kötelező hogy a gyereknek az legyen. Vezetékes se volt mindenhol. De néha milyen jól jött volna.

- Hogy ne lettek volna allergiás emberek? Allergia volt a 70-es, 80-as években is. Az allergia nem 2010-ben kezdődött.

- Ma is lehet kolbászt enni, és senki ne állítson olyat hogy "makk egészséges volt mindenki".

- A kakaóban régen is volt vitamin, az instant kakaóban meg cukor.

- Ki iszik ma bioszörpöt? Ugyanolyan egészségtelen szutykokat isznak a mai gyerekek, mint azok akik régen voltak kölykök.

- Energia ital volt régen is, kávénak hívták. A citromlevet meg ittuk persze, a citromlé marta a gyomrunkat, meg a fogainkat, meg tonna cukorral ittuk, amitől pörögtünk. A mostani energiaital alapja is a cukor, meg a koffein, meg a citromsav.

- Ma is meg Blu Ray van, meg sok tévécsatorna. Ugyanaz.

- Hogy van-e valóságshow az mindegy, mert attól még lehetnek valakinek barátai. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

- Suliba meg volt akit vittek, volt akit nem. Ez a mai világban is így van.

- Miért ne lett volna több ponton zárható ajtó? Nekünk is olyan volt gyerekkoromban.

- Pont hogy gyerekkorunkban indultak be igazán a brazil szappanoperák. Megveszem ezt a nőt, Eszmeralda, meg a többi sorozat akkoriban ment. 80-as évek végén, 90-es évek elején. 


No comments:

Post a Comment